26 februari 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

De luchtdruksituatie laat de komende dagen geleidelijk aan ruimte ontstaan voor andere weerpatronen. We bevinden ons vandaag zo goed als op het einde van de laatste wintermaand en dat vertaalt zich in een toenemende kans op hogere temperaturen en langere dagen. Met een sterk zuidelijk gepositioneerde straalstroom wordt er volgend weekend een andere luchtsoort naar onze omgeving aangevoerd. We gaan dit na een koude januari – februari van 2013 zeker voelen.

Weerbericht 26 februari

Afgelopen nacht trok een neerslaggebied (winters getint) vanaf Duitsland richting het centrale deel van Parijs. Lokaal werd in de zuidoostelijke helft van het land wat smeltende sneeuw – sneeuw gerapporteerd. Echter, in de loop van de ochtend werd het kwik en dauwpunt overal licht positief (met uitzondering van het uiterste zuidoosten van BE / Ardennen). Daar kan het sneeuwdek nog enkele centimeters gaan aandikken. Helaas zal ook morgen en de rest van de week de dooi grondig haar werk doen in deze omgeving met verminderde sneeuwcondities.

sneeuwbeelden ardennen
In de Ardennen ligt op de meeste plaatsen nog steeds + 30 cm !

De rest van de dag staat in het teken van spaarzame opklaringen en geleidelijk positieve 2 m temperaturen in de namiddag. Enkel op de toppen van de Hoge Venen kan het blijven vriezen. De wind waait zwak uit noordelijke richtingen (neigend naar oost). De temperatuur van het zeewater schommelt rond 4 – 5 graden.

Bron kaartje: meteo.be


Verder lezen

Alles bekijken