25 februari 2013 - 2 min. lezen 9 reacties

Sneeuw in alle soorten en varianten. Gisteren werd het op de meeste plaatsen in de Benelux een non-stop komen en gaan van sneeuwbuien. Met negatieve dauwpunten in de voormiddag bleef deze winterse neerslag tijdelijk liggen. Net na de middag werden de 2m temperaturen op de meeste plaatsen in Vlaanderen positief = lichte dooi. Zijn we vandaag verlost van deze winterse ongemakken ?

Weerbericht 25 februari

Deze ochtend is het op de meeste plaatsen nog droog. Echter, vanaf Duitsland nadert een nieuwe sneeuwzone ons land. De verwachting is dat deze in de loop van de voormiddag verder naar het westen trekt met een sneeuwdek in het centrum en oosten van het land (door de voldoende lage 2m temperaturen – dauwpunten).

Er wordt opnieuw 2 tot 6 cm sneeuw verwacht. In het westen loopt het kwik op tot boven 2-3 graden. Op zoek naar de laatste weetjes rond de sneeuwval? Check onze Facebookpagina: NoodweerBenelux

winters landschap
Gisteren was het ronduit winters in Stabroek (Dave Vercauteren).

De meeste neerslag die ten westen van Gent – Kortrijk valt, zal dus smeltende sneeuw zijn met weinig tot geen problemen in het verkeer. De wind waait nog steeds zwak uit noordelijke richtingen en verscherpt het koudegevoel. Deze winterse situatie blijft de hele dag aanhouden met in de namiddag en avond nieuwe kansen voor het westen op een accumulerend sneeuwdek. Elders is dat sowieso al het geval.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken