24 april 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

Een aangename en warme woensdag

Ondanks dat we gisteren beïnvloed werden door een complex frontensysteem trok het neerslagfront betrekkelijk snel doorheen de Benelux. In het westen werd het algauw halfbewolkt met ruimte voor mooie opklaringen. Het kwik schommelde rond 15 graden met een lokale uitschieter richting 18°C.

Vandaag doen we nog een stukje beter, want via een zuidwestelijke hoogtestroming wordt lucht vanuit Portugal / Spanje tot bij onze omgeving aangevoerd. Dat betekent concreet dat opklaringen en het aantal uren zon worden omgezet in aangename tot warme temperaturen.

Weerbericht 24 april

Na het ochtendgrijs in de voormiddag wordt het algauw licht – tot halfbewolkt in grote delen van België. De zon priemt met een hoge UV-index doorheen het wolkendek en laat de temperaturen klimmen richting 13 tot 15°C rond het middaguur. De wind waait zwak uit zuidwestelijke richtingen.

In de namiddag blijft het weerbeeld onveranderd aangenaam. De wind waait nog steeds zwak uit zuidwestelijke richtingen en tilt de temperaturen tot een hoger niveau. Gemiddeld halen we op veel plaatsen de aangename grens van 20 graden bij heel wat zonneschijn. Lokaal kan de bewolking eventjes voor wat schaduw gaan zorgen, maar zonder veel erg. Genieten is de boodschap!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen