24 maart 2013 - 1 min. lezen 4 reacties

Zoals verwacht trok afgelopen nacht een winterse neerslagzone over een groot deel van België. Doordat het warmtefront enigszins ging occluderen / activeren boven het centrum en oosten van België viel ook de meeste neerslag in die omgeving. Opmerkelijk als je weet dat zowel GFS, Alaro als Hirlam ook (veel) sneeuw berekenden voor de provincie West-Vlaanderen. Daar viel nauwelijks sneeuw. Onderstaande foto geeft een mooie impressie weer van de situatie deze ochtend in Stabroek (richting Antwerpen).

sneeuw in stabroek
Deze weerfoto werd vanochtend vroeg genomen door Vannessa Sterckx.

Weerbericht 24 maart

Vanmiddag kan het de eerste uren van de namiddag nog wat licht gaan sneeuwen in de noordelijke provincies van het land. Het gaat om verwaarloosbare hoeveelheden, maar waarbij gladheid nog steeds aan de orde is. De maxima blijven immers onder het vriespunt zodat de sneeuw niet tot nauwelijks kan afsmelten. De wind blaast matig uit noordoostelijke richtingen en zorgt voor een gevoelstemperatuur van maar liefst -10 graden op vele plaatsen (zie onderstaande foto ~ data 11:49).

ijskoude windchill

Relevante artikelen rond winterweer

Bron kaartje: meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
7 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

2 dagen geleden - 6 min. lezen
4 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

2 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen