23 februari 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Bibberen en beven. Vandaag starten we overal ijskoud met temperaturen van gemiddeld -4°C. Opmerkelijk ‘warm’ eigenlijk als je weet dat er afgelopen nacht een koude luchtbel (-14°C) op 1499 m (850 hPa) onze omgeving heeft gepasseerd. De reden waarom het niet sterk kan / kon afkoelen, kunnen we linken aan de licht tot matige bries uit het noordnoordoosten en een ontbrekend sneeuwdek in grote delen van België en Nederland.

Dezelfde synoptische situatie eind december met de nodige sneeuw zou minima opleveren ver onder -10°C .. Jammer, maar helaas voor de winterliefhebbers.

Weerbericht 23 februari

Vandaag wederom hetzelfde liedje als de voorbije 2 dagen. We starten quasi overal met de nodige opklaringen. Enkel in het noordoosten van België is er al flink wat bewolking aanwezig met geregeld motsneeuw – lichte sneeuw. Plaatselijk wordt daar al een sneeuwdek gesignaleerd ( .. mm – 1 cm). In de Ardennen ligt op dit moment nog steeds 20 – 25 cm sneeuw! Dat biedt nog steeds voldoende kansen voor wintersporters om te langlaufen en/of een wandeling te maken.

Deze namiddag klimt het kwik langzaam richting het nulpunt. De verwachting is echter dat het op de meeste plaatsen (met uitzondering van het uiterste westen) blijft vriezen door het toenemend aantal wolken. Hierdoor wordt de dagelijkse gang tegengewerkt met negatieve maxima tot gevolg. De wind waait gedurende de hele dag matig uit noordoostelijke hoek en snijdt door merg en been!

weerbericht 23 februari yoni
Een prachtige weerfoto van Yoni Proost

Verder lezen

Alles bekijken