20 februari 2013 - 2 min. lezen 4 reacties

Zaterdag is het opnieuw prijs. De 68e editie van het Omloop het Nieuwsblad wordt ingezet en daar hoort natuurlijk een weersverwachting bij voor de vele liefhebbers van de wielersport. Met nog 72 uur te gaan is deze weerprognose een indicatie en dus nog steeds aanpasbaar. Deze updates zullen gebeuren in het reactieformulier onder dit artikel. Wat we op dit moment wel al met vrij grote zekerheid kunnen zeggen, is dat het frisjes gaat worden op en naast de weg ..

Koud en droog winterweer

De onderstaande weerkaart schetst het weerbeeld die wordt berekend door het Amerikaans weermodel (GFS – Global Forecast System). Ik heb de zone van België in het rood omcirkeld en daarin ziet u talrijke symbooltjes. Deze half gevulde cirkels wijzen op een wisselend weerbeeld na de middag met geregeld enkele wolkenvelden, maar ook ruimte voor zonnig momenten. De neerslag (blauwe icoontjes) bevindt zich buiten onze landsgrenzen. Gladheid door sneeuw of aanvriezende regen verwacht ik dus niet. Later in de namiddag krijgen de opklaringen zelfs nog meer ruimte ~ aangenaam koersweer.

afwisselend bewolkt

Wat echter wel zal opvallen is de lage temperatuur. Bij uitstek is februari nog een echte wintermaand en dat zullen we zaterdagnamiddag geweten hebben. Met hoogstens 2-3°C in thermometerhut (2m) en een straffe bries (windstoten rond 30 – 40 km/h) uit het noordoosten wordt het koudegevoel serieus op de spits gedreven. Het kan gemakkelijk aanvoelen alsof het -5°C vriest ! Kleed u dus op gepaste wijze, want vanaf 16:00 begint het kwik opnieuw te dalen.

weerberichtwielrennen
  • TIP: bezoek onze Facebookpagina (NoodweerBenelux) en klik op ‘Vind ik Leuk’.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken