23 januari 2013 - 2 min. lezen 7 reacties

Zijn dit de laatste stuiptrekkingen van de tot op heden fantastische winterperiode? Komend weekend wordt er vanuit het westen (Atlantische Oceaan) een dooi-aanval gepland om U tegen te zeggen. Er ontwikkelt zich namelijk een monster van een depressie (zie hieronder) ten westen van Ierland met een kerndruk van maar liefst 930 hPa (zaterdag). De winter wordt dus vol in het gezicht geraakt en lijkt te gaan bezwijken.

diepe depressie in het weerbericht 23 januari
Op zaterdagavond warmen de bovenluchten geleidelijk aan opnieuw op.

Tegen zondag komt er dan een tweede aanval opzetten die vermoedelijk met veel neerslag gepaard gaat. Samen met het smeltwater kan dat lokaal resulteren in wateroverlast in bepaalde regio’s !

Weerbericht 23 januari

Vandaag starten we de dag wisselend bewolkt met in de provincie West-Vlaanderen kans op uitsneeuwende mist (lokaal 1 cm verse sneeuwval). Elders blijft het meestal droog. De minima worden bereikt tussen 08:00 – 10:00. Op veel plaatsen schommelen die waardes tussen -4 tot -8°C. In Waregem werd het vanochtend -5.3°C. Het is overal opletten voor rijm – en ijsplekken en waar er zich nevel of mist vormt, kan het ook aanvriezen.

De rest van de namiddag blijft het wisselend bewolkt met vooral op de hoge gelegen gebieden kansen op opklaringen (aangezien de inversie de eerste 100 m omhelst). Waar deze bewolking kan doorbroken worden, kan het plaatselijk flink opklaren. In het westen en vooral aan de kust blijft deze kans klein. Daar blijven de maxima rond -2/-3°C schommelen.

Waar de opklaringen goed doorkomen, kan het tijdelijk minder koud worden met temperaturen rond het vriespunt. De wind waait zwak uit noordoostelijke richtingen.

Naarmate de namiddag vordert, wordt het opnieuw kouder met minima die de komende nacht richting -10, lokaal -12°C zullen duiken. Brr !!

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken