16 april 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

Ons weer wordt de komende dagen beïnvloed door een lagedruksysteem boven de Atlantische Oceaan en toenemende hogedruk boven het centrale deel van Europa. Hierdoor ontstaat er op dinsdag en woensdag een mobiele wig van hogedruk boven de Benelux waardoor de temperaturen 20 graden kunnen bereiken en zelfs overschrijden op woensdag. Daarna lijken depressie-invloeden het algemene weerbeeld te bepalen met koudere nachten en regelmatig de nodige neerslag vanaf het westen.

Weerbericht 16 april

Komende uren schijnt de zon nog zwak doorheen de sluierbewolking in het centrum en het oosten. In het westen daarentegen is het op nadering van een zwak koudefront opnieuw bewolkt geworden. Daar verwacht ik al snel de eerste regen (geen grote hoeveelheden). De temperaturen schommelen in de voormiddag tussen 10 en 15 graden. De wind waait zwak uit zuidwestelijke richtingen (bekijk de actuele windsnelheid)

Deze namiddag is het overal bewolkt met af en toe wat gedruppel. De maxima schommelen rond 18 tot 20 graden en de wind neemt toe tot matig in de meeste regio’s. Tot de avond verwacht ik weinig verandering in dit weerbeeld.

Warm op woensdag

De komende 12 – 24 uur wordt er een nieuwe opstoot van warme lucht naar het noorden van Europa gestuwd. Daar gaan wij morgen van kunnen profiteren met temperaturen tussen 20 en 23 graden (bekijk de actuele temperatuur in België). Er wordt geen neerslag verwacht en er is ruimte voor mooie opklaringen. Ideaal lenteweer.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken