10 juni 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Komt er dan toch een gevoelige weersverbetering. In de eerdere weersverwachting werd al duidelijk dat een ander weerpatroon in het midden van deze maand mogelijk was. Het Europese en het Amerikaanse weermodel (ECMWF en GFS) kiezen nu ook meer en meer voor deze denkpiste.

Kans op zomerweer?

Op de volgende weerkaart van het Europese weermodel zien we komend weekend een zuidwestelijke tot zuidelijke stroming ontstaan door een meanderende straalstroom boven de Atlantische Oceaan. Depressies gaan zich dieper in het zuiden van Europa positioneren en stuwen op die manier zachte en later warme tot tropische lucht richting het noorden. In dergelijke setting kan het dan in de Lage Landen vlot 25°C worden en lokaal nog iets meer.

Dat ook hetzelfde weermodel dezelfde route kiest, blijkt uit de onderstaande luchtdrukkaart. Een depressie evacueert zichzelf naar het westen van Spanje en aan de voorzijde wordt (sub)tropische lucht over Frankrijk en grote delen van West-Europa geadvecteerd. Mogen we dan toch uiteindelijk gaan uitkijken naar een (stabielere) warme periode?

UPdate 23 februari 2014

Dit artikel werd bijgewerkt met de laatste nieuwe info. Zo kan u ons nu ook toevoegen op Facebook en genieten van dagelijkse updates en weerpraatjes. Erg handig tijdens sneeuwbuien – storm of onweer.

Bron kaartjes: meteociel.fr

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken