9 augustus 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Gisteren bleven de maxima op de meeste plaatsen (ver) onder 20°C en periodiek viel er motregen/lichte regen. Dat is in het weerbericht 9 augustus voltooid verleden tijd. We zijn de dag gestart met vrij veel bewolking (restanten van een oude storing). Algauw verschenen er vanuit het noordwesten opklaringen. De temperatuur schommelde in de voormiddag rond 18/19°C.

Vanmiddag breiden deze opklaringen zich verder uit over de rest van het land. De maxima kunnen hiervan profiteren en schommelen tussen 22 en 24 graden. De wind waait meestal zwak uit noordelijke richtingen. Later deze week neemt deze wind een meer oostelijke hoek. Ondertussen kan er zich in onze omgeving een hogedrukgebied ontwikkelen en dat gaat morgen en de komende dagen maxima opleveren rond 25°C en veel zonneschijn!

De warmte blijft ondertussen zinderen in de gebieden rond de Middellandse Zee. Griekenland, Spanje en Tunesië mogen de komende dagen maxima verwacht nabij 40°C. Een heel ander weerbeeld in Manila (Filipijnen) waar de moesson flink haar werk doet! Daar is de afgelopen 72 uur maar liefst 980 mm neerslag naar omlaag gekomen.. Overstromingen en aardverschuivingen in de streek zijn op dit moment dan ook zeer dodelijk!

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen