9 april 2013 - 2 min. lezen 5 reacties

Het is eens iets anders dan de sneeuw van de voorbije weken. Vandaag gaat het vanuit het zuidwesten overal licht tot matig regenen. De regenzone oogt niet meteen heel actief, maar kan de natuur toch het nodige vocht bezorgen die de toplaag nodig heeft (lees ook: heidebrand in maart 2013). De temperaturen schommelen deze ochtend een 4 tal graden in het Vlaanderen.

Aan de kust en in de Ardennen is het opmerkelijk kouder met temperaturen onder 3°C. Dat heeft te maken met het koude Noordzeewater enerzijds en de geografische ligging van Ardennen anderzijds. Daar is het niet geheel onmogelijk dat de neerslag nog een winters tintje aanneemt.

Weerbericht 9 april

Deze namiddag blijft het op de meeste plaatsen wisselend tot zwaarbewolkt. Periodiek valt er wat neerslag (2-5 mm). De temperaturen klimmen geleidelijk richting 10°C als landelijk gemiddelde. Later in de namiddag is er kans op een spaarzame opklaring. De wind waait zwak tot matig uit jawel, zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen. Zacht regenweer dus.

Wat met die lente voor het weekend?

Sinds enkele dagen zitten we op NoodweerBenelux de situatie voor het komend weekend nauwkeurig te volgen. Weermodellen suggereren immers een trendbreuk met het te koude weer van weken terug. Een krachtige depressie boven de Atlantische Oceaan trekt een grote hoeveelheid warme lucht uit Afrika naar het noorden van Europa.

Tegelijkertijd gaat er zich een hogedrukgebied ontwikkelen in onze buurt waardoor de standvastige luchtstroming intact kan blijven. Zaterdag schommelen de temperaturen dan rond 15°C terwijl het zondag richting 20°C kan gaan. Deze aangename situatie zou zich ook volgende week kunnen handhaven.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken