6 december 2012 - 2 min. lezen 55 reacties

Er heerst onder iedereen twijfel over de exacte locatie van de sneeuwzone en wanneer de winterse neerslag transformeert in vloeibare vorm. In dit artikel bespreken we GFS 12:00 (Amerikaans weermodel) en laten we ook de ‘poort’ met reacties open. Samen met ons gaan we mensen waarschuwen. U kan hieraan deelnemen door via een reactie een toestand van het weer door te geven. Dit is een vorm van ‘snowcasting’ waarbij we door actuele informatie en positie van de sneeuwzone zoveel mogelijk mensen proberen te helpen.

De sneeuw komt het eerst binnen in de provincie West-Vlaanderen. Bekijk weerdata van weerstation Waregem om de sneeuwgrens te bepalen (dauwpunten / temperatuur).

Snowcasting via sociale media

Wij verwachten in de loop van de avond/nacht zeer druk websiteverkeer. De server heeft hierdoor de nodige aanpassingen meegekregen. Voel u dus vrij om deze weerblog te delen via andere websites.

Belangrijk: in de loop van de avond/nacht verschijnt het waarschuwingskaartje van deze website in dit artikel. Er verschijnt dus geen nieuw bericht met extra informatie. Extra informatie (gids) over winterkaarten kan u lezen in het artikel: hoe lees ik winterkaarten?

TIP: meer informatie over de sneeuwzone

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken