23 februari 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

Woensdag 27 februari is het opnieuw zover ! In Waregem wordt de 1e editie van de Cyclo Cross Masters gereden door alle topfavorieten in het veldrijden (vanaf 20:15 voor de elite heren). Ideale gelegenheid voor het weerstation in Waregem om een weersverwachting te publiceren (www.weerstationwaregem.be). De andere activiteiten starten vanaf 16:00. Het activiteitenschema kan u bekijken op de officiële website van Cyclo Cross Masters bekijken.

Algemene luchtdruksituatie

Vooraleer we woensdag in detail gaan bekijken, nemen we er de grootschalige weersituatie onder de loep. België heb ik zwart omcirkeld en bevindt zich onder de vleugels van een hogedrukgebied ten westen van Denemarken. Boven de Atlantische Oceaan ligt er een depressiekern die een oostelijke stroming genereert. Vanuit die hoek wordt het woensdag niet echt warm.

luchtdruksituatiefebruari2013

Foto 1 ~ Benelux ligt woensdag onder de invloed van een hogedrukgebied.

Weersverwachting Cyclo Cross Masters

In de ochtendperiode verwacht ik vooral in het centrum en oosten een verhoogde kans op neerslag. In het westen daarentegen wordt in de voormiddag de minste neerslag berekent. Het lijkt zelfs volledig droog te blijven in de provincie West-Vlaanderen. De temperatuur schommelt tussen 08:00 en 12:00 rond 2°C graden. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen met windsnelheden tussen 10 – 20 km/h.

weersverwachting cyclo cross

In de namiddag verdwijnt de meeste neerslag boven België. Er komt meer en meer ruimte voor de zon en de temperatuur klimt in de namiddag richting 4 – 5 graden. De wind waait nog steeds zwak tot matig uit oostelijke richtingen. Deze verscherpt het koudegevoel (windchill).

Bron kaartjes: wetter3.demeteociel.fr

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

3 dagen geleden - 4 min. lezen