24 juli 2019 - 2 min. lezen
1 reacties 1

Vanaf donderdag 25 juli 2019 start het tweede deel van het grootste dance-festival ter wereld. Een grote mensenmassa betekent dat er ook een weerbericht voorzien moet worden, net zoals vorige week. Ontdek in volgende weersverwachting of je toch maar beter die poncho voorziet of toch eerder in een zomerse tenue gaat.

Heet op donderdag en vrijdag

Donderdag wordt de heetste dag van het festival. Temperaturen nemen vanaf de ochtend een steile klim om in de namiddag (tussen 15:00 en 17:00) uit te komen rond 38 graden. De wind waait zwak tot vrij matig uit zuidelijke richting (2-3 bft). Het spreekt voor zich dat het noodzakelijk is om je voldoende in te smeren met zonnecrème (zeer hoge UV index) en voldoende water te drinken (alcoholgebruik best beperken, daar alcohol je net nog meer uitdroogt).

De nacht die hierop volgt verloopt ook zeer warm en de temperaturen zullen maar zeer traag dalen. Donderdag is er tevens een zeer kleine kans op een onweersbui waarbij dan ook kans is op hagel en rukwinden.

Donderdag wordt het verschroeiend heet met temperaturen die tussen 15:00 en 17:00 kunnen pieken tot 38-39 graden.

Vrijdag wordt onder invloed van een thermisch laagje iets koelere lucht aangevoerd, maar de zon blijft van de partij. Temperaturen schommelen in de namiddag rond 35 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke tot noordwestelijke richting (2-3 bft). Enkele buien zijn niet uitgesloten, maar vooral in de avond en nacht wordt de kans op buien groter.

Maxima op vrijdag blijven zeer tropisch te noemen

Nacht van vrijdag op zaterdag

In de nacht van vrijdag op zaterdag neemt de buiigheid verder toe en wordt het wisselvallig. Ook de kansen op onweer vergroten hierdoor. Bij deze onweersbuien kunnen hagel en rukwinden optreden. Vooral de kampeerders moeten hier rekening mee houden.

Onweerskansen nemen toe in de loop van vrijdagavond

Onweerachtig in het weekend

Op zaterdag en zondag moeten de festivalgangers rekening houden met (onweers)buien. Deze buien kunnen gepaard gaan hagel, rukwinden en overvloedige neerslag. De grootste hitte is dan wel verdwenen met temperaturen die op zaterdag rond 24 graden en zondag rond 23 graden schommelen. De wind waait zwak uit noordelijke richtingen (2-3 bft).

Maxima zaterdag
Maxima zondag

Matthias

Door Matthias

Ik ben afgestudeerd als Geograaf aan de Universiteit Gent en heb nog een postgraduaat in "weather and climate modelling" behaald. Van kleins af aan was ik al geïnteresseerd in het weer. Binnen het team ben ik actief voor het weerbericht en weersverwachting. Ik schrijf ook regelmatig artikels.


Verder lezen

Alles bekijken