5

Heel wat feestvierders maken zich momenteel klaar voor een spetterende editie van het grootste dance-festival ter wereld. Tomorrowland start op donderdag 18 juli 2019 en kent haar einde op zondag 21 juli 2019. Het 2e weekend wordt georganiseerd van donderdag 25 juli tot zondag 28 juli 2019. Volgende week volgt een nieuw weerbericht voor het 2e weekend.

Aangenaam weertype op donderdag en vrijdag

Op donderdag moeten we rekening houden met een wisselend bewolkt weerbeeld in de ochtend. Wolkenvelden worden afgewisseld met opklaringen. Tijdens de namiddag stijgt de kans op een lokale bui. Maxima schommelen rond 23°C, deze worden bereikt tussen 15:00 en 17:00. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen. Geen slecht begin voor de mensen die een kampeerplekje zoeken op het terrein in Boom.

Maxima op donderdag

Vrijdag starten we de ochtend opnieuw bewolkt met enkele spaarzame opklaringen. Doorheen de dag stijgt de kans op zonneschijn. Dit heeft wel tot gevolg dat de onstabiliteit in de namiddag toeneemt. Een lokale bui tussen 12:00 en 16:00 is niet uitgesloten. De wind waait eerst zwak uit het zuidwesten, later hoofdzakelijk uit westelijke richtingen. Maxima schommelen rond 25°C. In de zon stijgt de gevoelstemperatuur tot 30°C. Tijdens de beide dagen worden er geen onweersbuien verwacht.

Maxima op vrijdag

Zwoel en wisselvallig op zaterdag

Zaterdag moeten de festivalgangers op Tomorrowland rekening houden met een regenachtig weerbeeld in de ochtendperiode. Gemiddeld valt er 2-4 mm. Tegen de middag verdwijnen de lage wolken en krijgen we een wisselend bewolkt weerbeeld. De kans op buien blijft de hele namiddag bestaan. Een lokale donderklap behoort eveneens tot de opties, maar zwaar onweer met windstoten en/of hagel hoeven we niet te verwachten.

Vrij hoge onweerskans op zaterdag 20 juli 2019

Bewolkt maar warm op zondag

Na de wisselvallige momenten op zaterdag wordt het op zondag droger. We blijven overdag wel te maken hebben met bewolking die pas op het einde van de dag lijkt op te lossen. Ondanks de bewolking blijft het aangenaam warm met kwikstanden tussen 23 en 26 graden. De wind waait op zondag zwak uit westelijke sectoren. De weersverwachting voor komend weekend vormt de springplank voor een tropisch intermezzo later deze maand.

Op zondag stijgt het kwik opnieuw richting zomerse waarden.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen