4 april 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Kan het visueel nog krachtiger? Op bovenstaande afbeelding ziet u trailers en trucks door de lucht vliegen door een mogelijke EF2 tornado in het zuidwesten van Amerika. Gisteren en mogelijk ook vandaag wordt die zone beïnvloedt door hevige onweersbuien met zware hagel en windhozen.

Wat is een hookecho ?

Op onderstaand beeld ziet u de structuur van zo’n ‘tornadic-supercell’. De hookecho (haak) is heel duidelijk zichtbaar en net voor deze hoek bevindt zich normaliter een zeer sterke rotatie. Vaak gaat zo’n hook of haak ook gepaard met een lichte uitstulping. Op de radar zien we dan opnieuw een verhoging van het aantal DBZ. Dat wijst op een intense tornado die een ‘puinbal’ veroorzaakt. Wilt u op de hoogte blijven van de kansen op tornado’s, dan raad ik u met bijzonder veel plezier deze link aan.

voorbeeld hookecho
(GR3levelX)

Trucks vliegen in tornado zoals speelgoed

Dat wervelstormen een ongelooflijke kracht bezitten, blijkt uit onderstaande foto. Hele containers worden de lucht ingezwiept alsof het de natuur geen enkele moeite kost. De mens versus natuur: 0-1. Wie op zoek is naar beelden van tornado’s kan terecht op tornado treft Nederland en het geluid van een wervelwind.

Foto te vinden via wfaa.com

Bronnen foto’s: GR3levelX

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken