Sneeuwverrassing op komst?

Eén van onze collega’s heeft voor de komende 24-48 uur een belangrijke update gegeven. Vanavond en vannacht gaat het immers flink gaan regenen vanuit westelijke richtingen en daar kan mogelijk ook sneeuw van komen.. Mogelijk komt het tot een heuse sneeuwverrassing met diverse centimeters nieuwe sneeuwval.

“En het is binnenkort weer al gedaan met de zachte maxima. Vanaf vanmiddag en vooral in de loop van volgende nacht stroomt gevoeligere frissere lucht België binnen. De oorzaak van deze weeromslag is de invloed van depressies. Aan deze depressie verbonden, een zeer actieve storing voor het westen van België. Daar kan de komende 24 – 48 uur wel eens veel neerslag gaan vallen (tussen 20 en 30 liter/m²)

Winterse weerkaarten

Het weer in de winter wordt bepaald door de ligging van depressies en hogedrukgebieden. Als de positie goed komt te liggen kan koudere lucht tot over onze regio stromen met een verhoogde kans op winterse neerslag. Natuurlijk is de luchtsoort niet alleen belangrijk. Ook de soort neerslagzone is belangrijk. Een koufront markeert koude lucht in de hoogte met lagere dauwpunten. In dat geval is de kans groot dat een sneeuwvlok de luchtkolom tussen 1500 meter en 0 meter overleeft. Gevolg: het sneeuwt.

Bron: http://weatherserviceblog.blogspot.com/

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >