4 maart 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

EĆ©n van onze collega’s heeft voor de komende 24-48 uur een belangrijke update gegeven. Vanavond en vannacht gaat het immers flink gaan regenen vanuit westelijke richtingen en daar kan mogelijk ook sneeuw van komen.. Mogelijk komt het tot een heuse sneeuwverrassing met diverse centimeters nieuwe sneeuwval.

“En het is binnenkort weer al gedaan met de zachte maxima. Vanaf vanmiddag en vooral in de loop van volgende nacht stroomt gevoeligere frissere lucht BelgiĆ« binnen. De oorzaak van deze weeromslag is de invloed van depressies. Aan deze depressie verbonden, een zeer actieve storing voor het westen van BelgiĆ«. Daar kan de komende 24 – 48 uur wel eens veel neerslag gaan vallen (tussen 20 en 30 liter/mĀ²)

Winterse weerkaarten

Het weer in de winter wordt bepaald door de ligging van depressies en hogedrukgebieden. Als de positie goed komt te liggen kan koudere lucht tot over onze regio stromen met een verhoogde kans op winterse neerslag. Natuurlijk is de luchtsoort niet alleen belangrijk. Ook de soort neerslagzone is belangrijk. Een koufront markeert koude lucht in de hoogte met lagere dauwpunten. In dat geval is de kans groot dat een sneeuwvlok de luchtkolom tussen 1500 meter en 0 meter overleeft. Gevolg: het sneeuwt.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
23 Prognose

Zacht weer met af en toe neerslag

4 dagen geleden - 4 min. lezen