Onthult NASA straks exoplaneten met buitenaards leven?
De kans is groot dat NASA 7 exoplaneten waar leven mogelijk is heeft ontdekt. Met dat nieuws kwam NASA Watch gisteren op de proppen. Vanavond om 19 uur Belgische tijd is het eindelijk zo ver, dan komen we te weten waarom NASA zo mysterieus doet over hun aangekondigde persconferentie.
Zo stond het gisteren te lezen op de site van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie: “NASA houdt een persconferentie op woensdag 22 februari om 13 uur Eastern Standard Time (19 uur in België) om nieuwe ontdekkingen voor te stellen over planeten die rond andere sterren dan onze zon draaien, beter bekend als exoplaneten.”
Bekijk hier LIVE de persconferentie
Livestream niet meer beschikbaar.
Wat zijn exoplaneten precies?
Exoplaneten zijn planeten die rond andere sterren draaien. Ze hebben dus een andere zon dan de onze. Een stuk verder dan onze bekende buurplaneten dus. De ontdekking van de exoplaneten begon reeds in de jaren 90 door steeds beter wordende telescopen.
Op 1 januari 2017 stond de teller al op 3560 exoplaneten. Exoplaneten zijn verschillend van aard. Het is niet zo dat ze allemaal echt een ondergrond hebben zoals de aarde. Sommigen onder hen zijn, zoals Jupiter, gasreuzen. Dus niet geschikt om op de landen want ze bestaan uit gas. In augustus 2014 werd de eerste steenexoplaneet ontdekt zoals de superaarde.
Vorig jaar werd Proxima Centauri b ontdekt, een planeet met een vaste ondergrond in de bewoonbare zone van ster Proxima Centauri. Dus daar is leven mogelijk, maar tot nu toe is daar nog geen bewijs van.
Grote hoop op doorbraak
Wetenschappers vestigen hun hoop op de exoplaneten. Ze hopen om er buitenaards leven te ontdekken, maar de vraag is, hoe ver kunnen we gaan en wat als we ooit ander leven ontdekken? Waarschijnlijk wonen ze dan veel te ver om te reizen naar hun planeet… Er zijn nog veel vragen en dat zal waarschijnlijk ook een lange tijd zo blijven.