29 juni 2014 - 2 min. lezen 0 reacties

Op 10 mei 1996 werd de film Twister gelanceerd door Warner Bros en Universal Studios. De film die gekenmerkt werd door (bijzondere) visuele effecten om de kracht van moeder natuur te visualiseren kreeg algauw een breed publiek te pakken. Windhozen, tornado’s en het jagen van mensen op deze extreem weerfenomenen stonden centraal.

Echter, anno 2014 is deze film sterk verouderd en beschikken meteorologen over nieuwe kennis om roterende verschijnselen te voorspellen. Hoogtijd voor Hollywood om op de proppen te komen met een nieuwe rampenfilm waarin tornado’s en supercells centraal staan.

Opzet van Into the Storm

Zoals vaak wordt een doodgewone dag kortweg onderbroken door hevig noodweer. Deze keer krijgt het stadje Silverton een heuse outbreak van tornado’s met enorme schade tot gevolg. Stormjagers volgen de situatie ter plaatsen maar verwachten dat het ergste nog moet komen. Als bioscoopbezoeker wordt u van het ene special effect naar het andere ondergedompeld. Liefhebbers van natuurgeweld zullen opnieuw hun duimen & vingers kunnen aflikken.

into the storm release

Première van de film

De release van de film staat gepland op 8 augustus 2014 (Amerika) en kent ondanks de vrij ongunstige datum (midden in de zomerperiode) toch goede feedback. Met ons allen naar de bioscoop dus 😉

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

6 uur geleden - 4 min. lezen
9 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen