0

België is door naar de kwartfinales van het EK 2020! Voor Nederland is het avontuur helaas afgelopen na de achtste finales, want Tsjechië bleek te sterk. Komende vrijdag, 2 juli 2021, spelen de Rode Duivels dan hun kwartfinale tegen Italië, welke zal plaatsvinden in München. Wat voor weer mag België verwachten?

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s uploaden.

Weersverwachting kwartfinale België – Italië

Klimatologie München

Het Belgisch Elftal speelde dit EK al in Kopenhagen, Sint-Petersburg en Sevilla. Ook voor de kwartfinale zullen de Belgen een stukje moeten reizen. De kwartfinale wedstrijd van België wordt namelijk afgewerkt in München, Duitsland. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt München onder een gematigd zeeklimaat (Cfb). Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Cfb geclassificeerd te worden:

  • De koudste maand moet gemiddeld boven -3°C zijn.
  • De warmste maand moet een gemiddelde temperatuur onder 22°C hebben.
  • Ten minste vier maanden moeten gemiddeld boven de 10°C blijven.
  • Geen significant verschil in neerslag door het jaar heen.

Weersverwachting België – Italië

Het startsignaal voor de wedstrijd België – Italië klinkt op vrijdag 2 juli 2021, om 21:00 uur in de Allianz Arena, in München. Vrijdag belooft een wisselvallige dag te worden in München. De temperatuur loopt op tot slechts 20 graden. Tijdens de start van de wedstrijd ligt de temperatuur nog rond 16 graden. Er is kans op wat regen. De wind is zwak en komt uit het westen.

België en Italië kwamen elkaar al 22 keer eerder tegen. Het onderlinge resultaat is duidelijk in het voordeel van Italië. De Azzurri wonnen namelijk 14 van deze 22 eerdere ontmoetingen. België won slechts 4 keer en 4 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Op het EK 2016 zaten België en Italië bij elkaar in de groepsfase. De wedstrijd eindigde toen in een 0-2 overwinning voor Italië.

België is tegenwoordig nummer 1 van de wereld, dus we moeten ze wel beschouwen als favoriet. Zeker als we de matige wedstrijd van Italië tegen Oostenrijk in beschouwing nemen. Maar hoeveel last heeft België van de zware wedstrijd tegen Portugal?

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen