0

Komende zondag, 27 juni 2021, spelen zowel Nederland als België hun 8e finale wedstrijd. Beide landen hebben zich als groepshoofd geplaatst voor deze 8e finale. Nederland treft hierin Tsjechië. Lang werd gedacht dat Portugal de tegenstander van Nederland zou worden. Uiteindelijk mag België het opnemen tegen de regerende Europese Kampioen! Dit doen ze in steden waar ze nog niet eerder hebben gespeeld dit EK. Wat voor weer mogen Nederland en België verwachten?

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s uploaden.

Weersverwachting 8e finale

Nederland – Tsjechië

Klimatologie Boedapest

Het Nederlands Elftal speelde alle drie zijn groepswedstrijden in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. Het is voor het eerst dit toernooi dat Nederland moet reizen voor een wedstrijd. De 8e finale wedstrijd van Oranje wordt afgewerkt in Boedapest, Hongarije. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt Boedapest sinds 2010 onder een vochtig subtropisch klimaat (Cfa). Boedapest is de noordelijkst gelegen grote stad met dit klimaat. Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Cfa geclassificeerd te worden:

  • De koudste maand moet gemiddeld boven -3°C zijn.
  • Ten minste een maand moet een gemiddelde temperatuur boven 22 °C hebben.
  • Ten minste acht maanden moeten gemiddeld boven de 10 °C blijven.
  • Er mag geen significant verschil in neerslag bestaan tussen de seizoenen.

Weersverwachting Nederland – Tsjechië

Het startsignaal voor de wedstrijd Nederland – Tsjechië klinkt op zondag 27 juni 2021, om 18:00 uur in Boedapest. Zondag belooft een tropische dag te worden in Boedapest. De temperatuur loopt op tot zo’n 30 graden. Bij de start van de wedstrijd ligt de temperatuur nog rond 29 graden. Zou Tsjechië hierdoor misschien voordeel hebben? De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het blijft droog.

Nederland en Tsjechië kwamen elkaar 11 keer eerder tegen. Het onderlinge resultaat is, misschien wel verrassend, in het voordeel van Tsjechië. Tsjechië won 5 onderlinge duels, Nederland slechts 3 (en dus 3 gelijke spelen). Op een eindronde zijn beide landen elkaar twee keer tegengekomen. De laatste keer was op het EK 2004, toen Tsjechië in de groepsfase met 2-3 te sterk was voor Nederland. Kan Nederland deze slechte reeks doorbreken?

België – Portugal

Klimatologie Sevilla

België heeft al wedstrijden gespeeld in Kopenhagen en Sint-Petersburg. Nu mogen de Rode Duivels vertrekken richting Zuid-Europa. Naar Sevilla, Spanje, om precies te zijn. Het stadion waarin gespeeld zal worden, draagt de naam Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt Sevilla onder een warm mediterraan klimaat (Csa). Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Csa geclassificeerd te worden:

  • De koudste maand moet gemiddeld boven -3°C zijn.
  • Ten minste een maand moet een gemiddelde temperatuur boven 22°C hebben.
  • Ten minste vier maanden moeten gemiddeld boven de 10°C blijven.
  • Er moet ten minste drie keer zoveel neerslag vallen in de natste maand van de winter als in de droogste maand van de zomer.
  • De droogste maand van de zomer telt minder dan 30 mm neerslag.

Weersverwachting België – Portugal

België trapt zijn 8e finale wedstrijd tegen Portugal af op zondag 27 juni 2021, om 21:00 uur. Zoals eerder gezegd gebeurt dit in Sevilla. De maximumtemperatuur ligt zondag rond een zinderende 32 graden. Zou dit in het voordeel zijn van de Portugezen? Om 21:00 uur is het kwik gezakt tot ongeveer 26 graden. De zon domineert het weerbeeld. De kans op regen is nul. Er staat wel een verkoelende bries uit het zuidwesten, vanaf de Atlantische Oceaan. De wind is matig (3-4 Bft).

België en Portugal zijn elkaar al 18 keer eerder tegengekomen. Het onderlinge resultaat is nipt in het voordeel van Portugal. Portugal won 6 duels, België 5 en nog eens 7 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. België heeft al sinds 1989 niet meer gewonnen van Portugal. Is België in staat om deze lange reeks in zijn voordeel te beëindigen?

Laat hieronder in de reacties jullie voorspellingen voor de beide wedstrijden achter! We zijn benieuwd naar jullie inzichten!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen