0

Komende donderdag, 17 juni 2021, spelen zowel België als Nederland hun 2e groepswedstrijd op het EK. België treft het zwaar aangeslagen Denemarken. Nederland treft Oostenrijk, wat een goed gevoel heeft overgehouden aan de ontmoeting met Noord-Macedonië. Hoe zit het met de onweerskansen in Amsterdam donderdagavond? En moeten de Rode Duivels nog rekening houden met regen?

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s uploaden.

Weersverwachting 2e groepswedstrijd

Denemarken – België

Klimatologie Kopenhagen

België speelt de tweede groepswedstrijd uit tegen Denemarken, in Denemarken. Het Parken stadion in Kopenhagen is opnieuw het toneel, net als tijdens de wedstrijd Denemarken – Finland. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt Kopenhagen onder een gematigd zeekimaat (Cfb). Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Cfb geclassificeerd te worden:

  • De koudste maand moet gemiddeld boven 0 °C zijn.
  • De warmste maand moet een gemiddelde temperatuur onder 22 °C hebben.
  • Ten minste vier maanden moeten gemiddeld boven de 10 °C blijven.
  • Geen significant verschil in neerslag door het jaar heen.

Weersverwachting Denemarken – België

België trapt zijn tweede EK-wedstrijd af op donderdag 17 juni 2021, om 18:00 uur. Zoals eerder gezegd gebeurt dit in Kopenhagen. De maximumtemperatuur ligt zaterdag rond 25 graden. Om 18:00 uur is het ongeveer 23 graden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en wolken. De kans op regen is nihil. De wind waait wel stevig door. Deze heeft een kracht van 4 Beaufort en komt uit het zuidoosten.

Denemarken en België zijn elkaar 15 keer eerder tegengekomen. Dit mondde uit in 6 overwinningen voor beide landen (en 3 gelijke spelen). Het is echter af te wachten hoe fris Denemarken aan de start van de wedstrijd verschijnt. Het incident met Christian Eriksen zal ook donderdag nog wel zijn weerslag hebben op de Deense selectie.

Nederland – Oostenrijk

Klimatologie Amsterdam

Het Nederlands Elftal speelt alle drie zijn groepswedstrijden in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt ook Amsterdam onder een gematigd zeekimaat (Cfb). Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Cfb geclassificeerd te worden:

  • De koudste maand moet gemiddeld boven 0 °C zijn.
  • De warmste maand moet een gemiddelde temperatuur onder 22 °C hebben.
  • Ten minste vier maanden moeten gemiddeld boven de 10 °C blijven.
  • Geen significant verschil in neerslag door het jaar heen.

Weersverwachting Nederland – Oostenrijk

Het startsignaal voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk klinkt op donderdag 17 juni 2021, om 21:00 uur in Amsterdam. Donderdag belooft een interessante weerdag te worden. Met de combinatie van hoge temperaturen, veel CAPE en veel windschering zijn alle ingrediënten aanwezig om tot zwaar onweer te komen. In de loop van de middag ontstaan de eerste (onweers)buien. De maximumtemperatuur ligt rond 26-27 graden. Tijdens de start van de wedstrijd om 18:00 uur ligt de temperatuur rond de zomerse waarde van 25 graden. Mocht het inderdaad niet droog blijven gedurende de wedstrijd, dan zal de organisatie naar alle waarschijnlijk het dak van de Johan Cruyff Arena sluiten.

Nederland en Oostenrijk stonden al 19 keer eerder tegenover elkaar. Het onderlinge resultaat is 9-6 in het voordeel van Nederland (4 keer gelijk spel ook). De laatste 6 ontmoetingen werden gewonnen door de Oranje Leeuwen. Kan Oostenrijk verrassen?

Laat hieronder in de reacties jullie voorspellingen voor de beide wedstrijden achter! We zijn benieuwd naar jullie inzichten!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen