6 februari 2014 - 3 min. lezen 28 reacties

De komende 6 tot 12 uur is het opletten geblazen voor een randdepressie die zich langs een straffe straalstroom gaat ontwikkelen. Dit lagedrukgebied gaat gepaard met een brede warme sector (hoge waardes aan windschering) en een back-bent occlusie. Door de passage van deze twee neerslagzones kan er naast de felle wind ook heel wat neerslag vallen.

Depressie op volle toeren

Op dit moment is het nog onzeker of we een storm gaan krijgen die de Benelux zal beïnvloeden. Zo hangt bijzonder veel af van de positie van de kern van lagedruk (volgens de jongste weerkaarten is dat pal over het Kanaal). De hoogste windstoten worden bereikt tussen het warmtefront en de back-bent occlusie om vervolgens tijdelijk af te nemen. Wanneer de back-bent occlusie over het land passeert is een nieuwe impuls van de wind mogelijk met rukwinden tot 90 km/h. Een lokale uitschieter tot 100 km/h tijdens een intense bui is niet geheel uitgesloten.

depressie op volle toeren - 7 februari 2014

In principe is er naast de intense neerslag tussen vanmiddag 16:00 en morgenmiddag 12:00 ook een mogelijkheid tot onweer. Deze kans lijkt het grootst op het laatste neerslaggebied veroorzaakt door de back-bent occlusie. Of we een herhaling gaan krijgen van het stormweer in januari? Ik denk het niet. Windschering is weliswaar prominent aanwezig maar de onstabiliteit (CAPE) is quasi nihil en dus onvoldoende om forse buien te genereren.

Wie de windstoten op de voet wil volgen kan terecht op onze pagina – wind en luchtdruk. Meer benieuwd naar de hoeveelheid neerslag de komende uren? Dan bekijkt u de pagina – regenradar.

Nieuwigheden in de website

U heeft het al gemerkt. Noodweer.be bevindt zich opnieuw in een nieuw en veel beter jasje na de laatste update in het najaar van 2013. Door het groot aantal bezoekers werd de nood hoog om de website optimaal online te houden (noot: ook onder de andere lay-out was dit geen probleem). Doch stellen we vast dat met het huidig concept veel meer wordt gezocht naar oudere artikels en ook de koppeling met sociale media (FacebookTwitter en Google +) vlotter verloopt. Dit vormt zoals jullie weten de hoeksteen van onze website => berichten delen = sneller waarschuwen = menselijk leed proberen te beperken.

  • website is optimaal te bezichtigen op smartphones
  • website fungeert normaal op alle tablets
  • laadtijd website omhoog
  • integratie weerpraatje
  • integratie laatste reacties van onze bezoekers
  • lettertype artikels aangepast
  • slimme zoekfunctie geïntegreerd
  • ….

Bekijk ook eens het artikel – onstuimig weer op komst – voor de impact van onze voorspellingen. Het artikel kreeg voor het eerst meer dan 1000 shares. Daarmee groeide het uit tot één van de best bekeken onderwerpen op deze website.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
8 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

3 dagen geleden - 6 min. lezen
6 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

3 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen