3 april 2015 - 3 min. lezen 4 reacties

Het is niet ongemerkt gebleven, de “bezem” is de afgelopen dagen flink door de atmosfeer gegaan. Blijkbaar was dit nodig om een geheel ander weertype te gaan installeren. Een weertype dat de meeste onder ons wel kunnen appreciëren. Voorzichtig werd door ons al aangekondigd dat rond de Paasdagen het weerbeeld zou verbeteren en deze weersverbetering krijgt nog eens een extra impuls zodat we straks mogen gaan spreken van aangenaam voorjaarsweer.

De temperatuur stijgt weer eens boven de normale waarde en gaat in de loop van de volgende week de 15 gradengrens passeren. Hierbij blijft het overwegend droog en van tijd tot tijd komt de zon goed tevoorschijn. Dit is wat we even nodig hebben! De tuinstoelen kunnen echt weer naar buiten en ook op het terras zal het goed vertoeven gaan worden.

Eerst nog kans op regen

Tot en met zaterdag is er kans op regen. Vandaag (vrijdag) vooral in het westen van de Benelux en zaterdag vallen er verspreid enkele buien. De zon zien we nog niet zo vaak en de wind draait naar het noorden. Met 8 tot 11 graden is het nog relatief fris.

  • Ontvang je graag de laatste nieuwtjes over deze website en/of onweerskansen? Abonneer je dan gratis via onze nieuwsbrief (kan u vinden op de voorpagina van deze weerblog)

Meer zon en droog tijdens de Paasdagen

GFS zondag luchtdruk

Het hogedrukgebied dat is ontstaan boven de Atlantische Oceaan gaat positie innemen boven de UK. Dat is voor ons dichtbij genoeg voor een flinke weersverbetering. Het wordt echter nog niet meteen warm want met de wijzers van de klok mee wordt met een noordelijke stroming frisse zeelucht aangevoerd. Hierin zit nog een klein risico dat er wolkenvelden vanaf de Noordzee binnen kunnen drijven.

Zoals het er nu naar uit ziet oogt het weerbeeld op beide paasdagen echter vriendelijk met een mix van zon en bewolking. Zondag halen we 10 graden in de middag en maandag, 2e Paasdag stijgt het kwik verder naar 12 tot 13 graden en het blijft droog. De wind ruimt al wat meer naar noordoost maar blijft vrij rustig zodat het in het zonnetje al heerlijk aan gaat voelen buiten. Aan zee blijven de temperaturen iets achter, vooral aan de noordkust.

Volgende week aangenaam voorjaarsweer

GFS hogedrukgebied Lage Landen

In de loop van de volgende week is het vooruitzicht dat het hogedrukgebied meer en meer gaat opschuiven het Europese continent op. De kern komt dan in de buurt van ons land te liggen. De wind valt vrijwel weg zodat aanvoer vanaf het koude zeewater (momenteel 7 graden) steeds minder belangrijk wordt.

Bovendien wordt de zon steeds krachtiger en dat resulteert in een verdere stijging van de temperatuur. Vanaf midden volgende week gaan we op steeds meer plaatsen 15 graden halen en zelfs passeren. Het voorjaar komt er dus echt aan. Dit maakt het nog eens extra leuk om het weer op uw locatie te bekijken.

NoodweerBenelux wenst u fijne Paasdagen!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

1 dag geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen