30 december 2012 - 2 min. lezen 4 reacties

In de loop van de ochtend passeert een actieve buienlijn onze streken. Lokaal worden onweer en felle slagregens gemeld. Tevens zijn er ook wat meldingen binnen van ‘mammatus‘. Deze wolkenvorm onderscheidt zich van andere wolken door haar opvallende uitzakkingen die lijken op de vrouwelijke vormen. Laatst geleden hadden wij hier nog een zeer mooi filmpje van online gezet.

Weerbericht 30 december

Na de doortocht van de trog (koudere lucht op enige hoogte) wordt het op de meeste plaatsen wisselend bewolkt. De temperaturen liggen in vergelijking met de voorbije dagen een flink pak lager. Zo halen we in het westen nauwelijks 6-7 graden terwijl de Ardennen met moeite 2 graden kan vasthouden. De wind is gedraaid van zuidelijke richtingen naar een meer westelijke component.

weerbericht 30 december satellietbeeld
Het omcirkelde gebied was deze ochtend verantwoordelijk voor prachtige wolkenstructuren en hevige neerslag. Inmiddels verbrokkelt de meeste activiteit.

Deze namiddag blijven nog enkele buien mogelijk, maar de meeste activiteit hebben we tegen dan wel gehad. De wind is een factor om rekening mee te houden, want op veel plaatsen waait hij matig tot vrij krachtig met windstoten tot 60, lokaal 70 km/h. Aan de kust waait het nog iets strakker met rukwinden tot 80 km/h.

We laten zo stilaan het jaar 2012 achter ons en dat verdient een welgemeende dank richting iedereen die NoodweerBenelux de afgelopen maanden zo heeft gesteund. Met een explosieve toename van het bezoekersaantal tijdens en na de zomerperiode kan ik als beheerder enkel en alleen maar tevreden zijn. U

Uw steun via Facebook / Twitter en andere websites blijft van essentieel belang. Dit artikel werd bijgewerkt op 4 november 2020.

Bron kaartje: buienradar.nl

Delen


Verder lezen

Alles bekijken