26 december 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Tijdens de zomerperiode kan een flink onweer veelal gepaard gaan met ‘vreemde’ weerfenomenen zoals rotatie, windhozen,… Vaak zien we ook speciale wolkenstructuren opdoemen die we in onderstaand filmpje mooi kunnen waarnemen.

Mammatus zijn fikse uitzakkingen onderaan de bui waardoor de hemel een dreigend maar uiterst spectaculair tintje krijgt. De video dateert van 5 juni 2015 toen een onweersbui over de omgeving van Nivelles trok. Mooi!

Grote mammatusbewolking (VIDEO)

De wolken krijgen deze unieke naam omdat de rode uitzakkingen goed gelijken op de vrouwelijke vormen. Zelf onweer of extreem weer voorspellen? Check onze gids tijdens extreem weer.

Nog meer mooie wolkenfoto’s?

Natuurlijk zijn er op deze weerblog nog meer artikels te vinden met mooie wolkenfoto’s en dreigende wolkenformaties. U kan deze zeer gemakkelijk terugvinden door de zoekfunctie te activeren en de zoekterm ‘wolken’ in te typen. U krijgt vervolgens een hele waslijst aan serieuze en minder serieuze artikels over wolken (oordeel zelf) 😉

klassieke voorbeeld mammatusbewolking

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken