28 december 2012 - 2 min. lezen 5 reacties

We kunnen het niet genoeg herhalen, maar de afgelopen dagen is er eigenlijk veel te veel neerslag naar omlaag gevallen. Op bepaalde plaatsen is in slechts 4 dagen meer dan 60 liter/m² gerapporteerd. In Waregem werd sinds 20 december 2012 meer dan 65 liter opgevangen.. U kan de neerslagdata via weerstation Waregem bekijken. Daarvoor moet u de grafiek instellen op maand en neerslag.

Vandaag bevinden we ons voor het warmtefront verbonden aan diverse depressiekernen boven de noordelijke Atlantische Oceaan. De dag start dus overal zwaarbewolkt met regelmatig wat lichte regen of motregen verspreid in het land. De temperaturen schommelen op dit moment tussen 6°C aan de kust en slechts 2 graden in de Ardennen. Grote verschillen dus! In het noordoosten van Nederland ligt het kwik zelfs heel dicht bij het nulpunt (Is de winter dan toch niet zo veraf?)

Weerbericht 28 december

In de loop van de voormiddag en vooral later vandaag neemt de bewolking nog verder toe en gaat het overal licht regenen. De neerslagactiviteit ligt flink wat lager dan de afgelopen 72 uur, maar een gezapig tempo kan toch nog steeds enkele verse liters veroorzaken (2-5 mm). Het wordt vandaag maximaal 10 tot 11 graden en de wind waait nog steeds matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft het in eerste instantie nog zwaarbewolkt en miezeren. Later wordt het droger met lokale opklaringen. Er is geen gevaar voor nachtvorst.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken