27 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Na een kletsnatte 26 december 2012 met op veel plaatsen wind en stevige regenval, wordt het vandaag iets rustiger. Dat ‘iets rustiger’ kunnen we gerust met een korreltje zout nemen, want ook nu verwachten we opnieuw buien en periodes met regenval. De wind is tegenover gisteren wel afgenomen en daarmee hebben we ook het enige positieve verteld..

Weerbericht 27 december

Deze ochtend wisselen zwaarbewolkte periodes en opklaringen elkaar af. De meeste buien vallen op dit moment in de provincies Henegouwen en Vlaams-Brabant. Ook in het uiterste zuidoosten valt er nog wat regen. Elders hebben opklaringen de bovenhand, maar vanaf de Noordzee komen nu al de eerste buien opzetten die daar lokaal met onweer gepaard gaan. Het is gemiddeld 8°C en de wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

kletsnat radarbeeld weerbericht 27 december
Radarbeeld deze ochtend (10:00)

Vanmiddag nadert er een occlusie onze streek. Dit front is een samensmelting van een warmtefront en een koufront. We verwachten dan ook een toename van de neerslagintensiteit en wederom is 5 mm in bepaalde streken niet uitgesloten (weermodellen geven zelfs kans op 10 mm). Het wordt maximaal 10°C en de wind draait aan de kust richting het noordwesten. Tijdens de doortocht van de storing zijn windstoten tussen 50 – 70 km/h geen uitzondering.

Diverse weermodellen laten na de jaarwisseling een krachtig hogedrukgebied ontwikkelen boven het westen van Europa. Als de aanpunting richting IJsland kan slagen, nemen de winterkansen opnieuw wat toe, maar voorlopig is deze weerconfiguratie nog heel pril en weinig betrouwbaar.

Bron kaartje: meteo.be

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

15 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen