27 april 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Een nieuwe fase voor NoodweerBenelux gaat zich vanaf 1 mei 2013 opnieuw voltrekken. Het dagelijks weerbericht wordt vervangen door artikels die om de zoveel tijd op de website zullen verschijnen. Ze zijn gerelateerd aan klimaat, dagelijks weer en/of noodweer. De onweersverwachtingen voor 2013 blijven behouden met de nodige ondersteuning van weerkaarten en/of updates. Door het stopzetten van het dagelijks weerbericht kunnen wij de andere artikels op een nog hoger niveau schrijven.

Weerbericht 27 april

Vandaag heeft het westen van België de beste papieren als het op zonneschijn aankomt. De storing (anakoufront) dat gisteren doorheen de Benelux trok, ligt op dit moment boven het westen en centrale deel van België. Achter dit front stroomt met een noordwestelijke stroming koudere lucht naar onze streken.Mooi te zien op onderstaande weerkaart.

kouder op 1499 m

Dat vertaalt zich deze namiddag in temperaturen die onder het gemiddelde schommelen (11 tot 13 graden). Het blijft op de meeste plaatsen droog al is een lokale bui in het Vlaamse binnenland nooit geheel uit te sluiten! De beste papieren zijn dus voor het noordwesten van het land. Bekijk op deze link de actuele satellietbeelden boven België en Nederland.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken