26 november 2012 - 2 min. lezen 6 reacties

Totale consternatie gisteren… Met dagen aan een stuk een winterse trend in de weermodellen waren velen, waaronder ikzelf ook vrij zeker van koelere temperaturen komend weekend. Nu blijkt dat ECMWF en ook GFS (ochtendrun 00:00) geen zin meer hebben in een mooie configuratie voor sneeuw en vorst. Ze laten zelfs de westelijke stroming opnieuw op full force draaien met nare ‘gevolgen’ (regen en zacht).

In het weerbericht 26 november is daar nog weinig van te merken. De ochtendperiode verloopt overal vrij droog maar bewolkt. Al snel neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Er komen buien opzetten (lokaal stevig). Qua temperatuur hebben we niet te klagen, het is zo’n 8 tot 9 graden deze voormiddag en de wind is afgenomen tot matig uit het zuiden. De temperatuur in België kan u HIER bekijken.

Op de middag wordt het tijdelijk droger in België. Dat is slechts tijdelijk want later neemt de bewolking in het westen opnieuw toe met regenval of enkele buien in de provincies West en Oost-Vlaanderen. De maxima schommelen rond 11°C. Daarmee is het best zacht te noemen als we gaan vergelijken met de temperaturen eind deze week (slechts 4-5 graden en lichte vrieskou in de nacht).

In de avond en nachtperiode blijft het droog, maar de neerslag verdwijnt. De wind waait zwak tot matig uit zuidzuidwestelijke richtingen.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

1 dag geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen