25 juni 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Wat een verademing vandaag. Geen neerslag of hevige onweders in de buurt van BelgiĆ«, maar enkel zon en wolkenvelden. De temperatuur profiteert vandaag niet optimaal van de zonnestralen, omdat de temperatuur op 1499 m (850 hPa) niet echt warm is (slechts 4-6Ā°C). Het werd op de meeste plaatsen dan ook niet warmer dan 20Ā°C, maar daar zal vanaf morgen geleidelijk aan verandering in komen. Een hogedrukgebied zal zich tijdelijk ontfermen over een groot deel van Europa en de Lage Landen lijken nog net mee te profiteren van iets warmer weer.

Donderdag: warm maar onstabiel

In vorige berichtgeving werd er reeds gesproken over een mogelijk interessante configuratie voor onweders aanstaande donderdag. Aan de voorzijde van een trog nabij het UK wordt warme en zelfs tropische lucht naar grote delen van West-Europa geadvecteerd. Overdag resulteert dat in temperaturen boven 25Ā°C in vele delen van BelgiĆ«. In de nacht wordt de latente onstabiliteit (cape) dan omgezet in onweders die mogelijk ook kunnen klonteren tot Ć©Ć©n MCS.

onstabiele situatie boven belgiƫ

Vandaag nuanceren we deze ‘noodweer’ kansen tot onweders in de loop van de nacht. Het spreekt voor zich dat de timing totaal verkeerd is, maar voor bliksemfotografie kan het best wel interessant worden. Morgen een uitgebreide bespreking!

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
2

Tijdelijk droger en zachter, later wisselvallig

17 uren geleden - 3 min. lezen
Opvallend

Vroege sneeuwval in Lapland

2 dagen geleden - 2 min. lezen
5

Bouwstenen voor nieuwe nazomerse periode

3 dagen geleden - 2 min. lezen