24 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

We naderen zo stilaan het einde van de maand oktober. Traditioneel beginnen bladeren dan massaal te vallen. Op veel plaatsen vormen ze ook een prachtig kleurenpalet, een aanrader om te fotograferen! (lees ook: wat heb ik nodig voor natuurfotografie?) Vandaag verliest het mooie weerbeeld van de voorbije 2-3 dagen geleidelijk aan meer en meer zijn glans. In de plaats daarvan moeten we ons opmaken voor een koude-opstoot uit het noorden.

Weerbericht 24 oktober

“Copy paste” de weerberichten van de afgelopen 48 uur… Zo zouden we er ons heel gemakkelijk vanaf kunnen maken, want veel verandering is er vandaag ook niet merkbaar. Deze ochtend schommelen de temperaturen rond 10 – 11 graden en is het zicht lokaal beperkt door nevel en/of lage bewolking. In de loop van de voormiddag breken de opklaringen overal door (in het noorden van het land gaat het moeizamer). De wind waait zwak uit oostelijke hoek.

Op de middag en na de middag is het overal licht tot halfbewolkt. De temperaturen variëren van 15°C in de Ardennen tot zo’n 18°C in het Vlaamse binnenland. De 20°C halen zal vandaag moeilijk gaan en daarmee is het gisteren ook waarschijnlijk de laatste keer geweest in 2012. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen. Waar de nevel/lage bewolking langer blijft hangen, blijft het kouder.

Stormjager en weerspecialist, Bart de Bruyn fotografeerde gisteren een speciaal soort verschijnsel. Het gaat op de foto waarschijnlijk om een zogenaamde ‘Hole punch Cloud’. Een wolk met een lege ruimte binnenin. Voorbeelden kan je vinden op ons Flickr-account.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken