22 april 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Met een mooie zondag achter de rug (vooral voor het westen met veel zonneschijn en temperaturen tussen 13 en 15°C) wordt het vandaag opnieuw een stuk minder. Een zwakke neerslagzone (inactief koufront) trekt vanaf het westen richting het oosten. De temperaturen blijven relatief hoog voor de tijd van het jaar (gemiddeld 13 graden als normale waarde voor de tijd van het jaar).

Weerbericht 22 april

De opklaringen zijn in de voormiddag nog het grootst boven het centrum en het oosten. In het westen is het op dat moment zwaarbewolkt met een kleine kans op neerslag. De temperatuur schommelt tussen 4 en 6 graden voor het middaguur. Tegen de middag schuift de wolkenband verder op richting het oosten en halen we gemiddeld 10 tot 12 graden. De wind waait zwak uit het zuidwesten tot westen.

Deze namiddag wordt het vanaf het westen opnieuw droger met een toenemende kans op opklaringen tegen de avondperiode. In het centrum en het oosten blijft het half – tot zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 13 – 15 graden en de wind wordt meestal matig uit zuidwestelijke richtingen.

Opmerkelijk satellietbeeld

Gisteren hebben wij een opmerkelijk satellietbeeld gepost op onze Facebook (NoodweerBenelux). De verdeling tussen opklaringen en lage bewolking was zo scherp dat we de Benelux in twee konden verdelen. Best mooi voor het weerarchief.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken