21 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Vandaag genieten van zon afgewisseld met wolkenvelden. Gisteren was dat duidelijk anders! In Waregem werd er zo’n 9.9 mm water afgetapt en de komende uren en dagen lijkt daar niet veel verbetering in te komen. Integendeel… Zaterdag en zondag gaat het uren aan stuk regenen, waardoor de kansen op wateroverlast gevoelig zullen stijgen.

Weerbericht 21 december

Deze voormiddag stagneert het actieve front boven het midden van Nederland. De meeste neerslag is inmiddels wel al verdwenen, maar het lijkt toch genoeg te zijn om in het noorden van Nederland voor sneeuw te zorgen (koude temperaturen en lage dauwpunten). Ten zuiden van de “gouden driehoek” valt de neerslag als motregen. De temperatuur deze voormiddag is aangenaam met een 8-tal graden als landelijk gemiddelde.

Vanmiddag verwacht ik weinig verandering in het wisselvallige weerbeeld. De buien verlaten stilaan het oosten van de Benelux en het wordt meestal droog. De nevel en mist beperken in de Ardennen plaatselijk sterk het zich. Opletten aldaar. Het wordt vandaag maximaal 9 graden. De wind waait meestal uit zuidwestelijke richtingen.

We kijken met argusogen naar zaterdag en zondag. De neerslaghoeveelheid lijkt niet van de poes te zijn met lokaal in België 20 tot 30 mm verse regenval. Dat betekent dat de grond meer dan verzadigd zal zijn en weilanden onder water komen te staan. Lokaal is wateroverlast niet uitgesloten.

flinke regenval

Indien de situatie kritiek wordt, gaan wij een extra update meegeven met een waarschuwingskaartje. De komende runs zullen echter uitsluitsel brengen van de activiteit van het front. U kan onze updates ook makkelijk volgen via NoodweerBenelux op Facebook.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken