21 april 2013 - 2 min. lezen 7 reacties

Een hogedrukgebied nabij Duitsland – Polen trekt de komende uren langzaam naar het noordoosten. Op datzelfde moment ontstaat een nieuwe impuls van hogedruk boven de Atlantische Oceaan. Tussen deze twee gebieden bevindt zich een soort van niemandsland. Vandaag hoeven we ons nog geen zorgen te maken, want we krijgen een aangename zondag voorgeschoteld.

Zon vanaf de ochtend

Na een heldere nacht is het op veel plaatsen deze ochtend krabben geblazen. Het kwik werd in het zuiden van West-Vlaanderen ligt negatief (- 0.1°C). Behoorlijk opmerkelijk, want in de Ardennen bijvoorbeeld heeft het niet gevroren (gemiddeld 3-4 graden). Hieronder een visuele weergave van de temperatuur rond 06:00 deze ochtend.

vrieskou westen
Vooral in het westen van België en delen van Frankrijk wordt er vorst opgemeten in thermometerhut. (infoclimat.fr)

Hopelijk levert dat geen grote vorstschade op aan de planten in bloei. Wie de details rond het weerbericht wil opsnorren, kan terecht op onze pagina ‘het weer op uw locatie‘. met ruim 800.000 locaties in Europa gaat u nooit meer onvoorbereid de deur uit.

Na de middag aangenaam lenteweer

Deze namiddag verandert er weinig in het globaal weerbeeld. Het blijft rustig voorjaarsweer met flink wat ruimte voor de zon. De maxima schommelen tussen 12 en 14 graden en de wind waait zwak uit noordoostelijke richtingen. Er wordt geen regen verwacht.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken