20 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Het ooit zo mooie zomerweer in het zuiden van Europa werd de afgelopen 24 uur vervangen door een regenachtig en met momenten ook woest weerbeeld. In het noorden van Spanje kwamen er gisteren enkele serieuze onweersbuien tot ontwikkelingen met lokale wateroverlast. De komende uren brengen de weerkaarten voor de streek geen verbetering. Er is nog meer neerslag op komst..

Boosdoener van het slechte weer is een klein lagedrukgebied boven Spanje. Dat is in de hoogte gevuld met ‘koudere’ lucht die in samenwerking met het warme zeewater hevige buien doet ontstaan. In Portugal (in de hoger gelegen gebieden) is zelfs sneeuw waargenomen.. Het moge duidelijk zijn, de winter van 2012-2013 staat ook in het zuiden klaar om binnen te vallen..

Slecht weer in Spanje (buien en koel)

lagedrukgebied zorgt voor slecht weer in spanje

Lagedrukgebied in de buurt van Spanje/Portugal zorgt voor onbestendig weer.

slecht weer in Spanje

Op het satellietbeeld van 20 oktober 2012 zien we een dik pak wolken over het centrum en oosten van het Iberische Schiereiland.. Onweersbuien liggen in het noorden van het land op vinkenslag.

De komende dagen zal het weerbeeld in het zuiden opnieuw stabiliseren met een afnemende kans op neerslag. Voor de landbouwers in de streek geen minuut te vroeg, want de wijnoogst is de slechtste in zo’n 50 jaar…

UPdate 17:37: op dit moment komen er beelden binnen van Lourdes dat onder water aan het lopen is door de hevige regenbuien van gisteren en vandaag.. Meer informatie vindt u via de media: HLN.be

Bron kaartje: sat24.com – meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

Onweerskansen vrijdag 24 maart 2023

5 uur geleden - 2 min. lezen
32 Prognose

Zacht weer met af en toe neerslag

17 maart 2023 - 4 min. lezen