18 april 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Met een strakblauwe hemel in het westen en het centrum van het land lijkt het ook vandaag opnieuw op en top warm te worden zoals dat gisteren het geval was. Toen werd er op verschillende plaatsen 20°C gesignaleerd (maximaal 22.3 graden gemeten door het weerstation in Waregem). In het zuidoosten van het land is het op dit moment (8:10) iets meer bewolkt met vooral hoge wolkenvelden. Er valt nergens neerslag. Factor die we vandaag in de gaten moeten houden is de windsnelheid.

Weerbericht 18 april

Door een uitdiepende kern van lagedruk ter hoogte van Ierland wordt de komende uren flink wat wind verwacht aan de Belgische en Nederlandse kust. Windstoten tot 65 – 80 km/h sluit ik zeker tegen en net na de middag niet uit. Elders in de Benelux variëren deze rukwinden tussen 50 en 60 km/h !

veel wind
Deze ochtend gaat het al flink tekeer boven de Britse Eilanden met gemiddeld 75 km/h net ten oosten van Ierland.

Er worden windstoten gerapporteerd van om en bij de 100 km/h! Voor de windstoten in realtime te bekijken, gaat u best naar dit artikel op onze website. Via de earth wind map zijn bijzonder mooie plaatjes te bekijken!

Ik verwacht gedurende het verdere verloop van de dag weinig verandering in het algemene weerbeeld. De wind uit het zuidwesten blijft de hoofdrol opeisen bij voldoende ruimte voor mooie opklaringen. De maxima schommelen vandaag rond 17°C.

Bron kaartje: meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken