15 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Zoals verwacht trok er gisteren op de middag een actief warmtefront over de Benelux. Dat ging gepaard met flinke regenval en met momenten hevige windstoten. In Waregem daalde de luchtdruk spectaculair met 986 hPa als minimale waarde. Er werd zo’n 10 mm opgevangen in de pluviometer van weerstation Waregem. Ook elders in het land werden dergelijke hoeveelheden geanalyseerd.

Weerbericht 15 december

Vandaag wordt het een heel pak rustiger. In de voormiddag krijgen we een wisselend weerbeeld voorgeschoteld met regelmatig wat zon, maar ook enkele wolkenvelden. De kuststreek en de Ardennen maken het meest kans op enkele verdwaalde buien. In het Vlaamse binnenland blijft het beduidend droger. De wind waait nog steeds matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen. De temperaturen schommelen deze voormiddag tussen 5 en 7 graden.

Vanmiddag en vanavond in eerste instantie weinig verandering in het weerbeeld. De kans op buien wordt naarmate de avond vordert wel iets groter en later is zelfs een klap onweer niet uitgesloten. De grootste kans behouden we voor het westen. Aangezien het gaat om single-cell onweer wordt er geen waarschuwingskaartje meegegeven. Het wordt vandaag maximaal 8 – 9 graden.

Het weerbericht voor uw bestemming

Blijf je na dit weerbericht nog steeds op je honger zitten en wens je meer details over het weerbeeld? Dat is perfect mogelijk via onze pagina “Het weer op uw locatie” waar je voor erg veel locaties het weerbericht kan opvragen.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken