14 september 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vandaag passeert een storing over het land met vooral veel bewolking in de voormiddag. Plaatselijk kan er wat lichte regen vallen, maar de hoeveelheden blijven weliswaar beperkt. De temperatuur in de ochtend is behoorlijk fris met in het westen van het land 10, 11 graden. In het oosten daarentegen is het op vele plaatsen slechts 7°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Weerbericht 14 september

Vanmiddag en vanavond komen er vanuit het westen geleidelijk aan nieuwe opklaringen opzetten. Deze lijken te stagneren boven de westelijke provincies vooraleer ze het oosten kunnen bereiken. De maxima bereiken slechts 18°C en de wind blijft matig uit veranderlijke richtingen waaien.

weerfoto zonsondergang
Op 13 september 2012 was er een mooie zonsondergang te aanschouwen. Bart Holvoet was erbij en kon deze mooie foto schieten met een uitstekende compositie.

Hoe ontstaat avondrood?

Dit avondrood komt tot stand doordat het zonlicht vlak voor zonsondergang een langere weg door de atmosfeer aflegt dan wanneer zij op haar hoogste punt staat. De zonnestralen worden hoofdzakelijk verstrooid door stofdeeltjes, maar ook door zuurstof en stikstof. Meer lezen in het artikel spectaculaire zonsondergang.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
7 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

2 dagen geleden - 6 min. lezen
4 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

2 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen