14 februari 2013 - 2 min. lezen 59 reacties

Op dit moment (7:57) nadert de sneeuw – en ijzelzone het westen van België. Prefrontaal is lokaal al wat sneeuw naar beneden gekomen, maar het serieuze werk komt later deze voormiddag binnen. Het gaat om mengvormen in het westen van België. Dat gaat van sneeuw tot aanvriezende regen. Deze situatie houdt in dat het op de weg spiegelglad kan worden ! Heeft u weermeldingen, aarzel dan niet om via een reactie deze over te maken aan NoodweerBenelux.

Weerbericht 14 februari

De sneeuwzone trekt met een trage snelheid verder naar het oosten. Zoals we in onze waarschuwing van gisteren opperden, zal de regio vanaf Brussel meest met sneeuw te maken krijgen. Daar kan er tijdelijk een sneeuwdek ontstaan dat varieert tussen 2-5 cm. In het westen zal het moeilijk worden om een sneeuwdek te genereren omwille van de regen tussen de sneeuwval. In de Ardennen valt alle neerslag opnieuw als doodgewone sneeuw. De temperatuur ligt op het moment van schrijven (08:00) overal onder het vriespunt.

Laat u echter niet bedriegen, want op enige hoogte stroomt op dit moment al zachtere lucht binnen. Daardoor dat de neerslag onder de vorm van regen kan vallen en niet als sneeuw in het westen. Boven Nederland valt de meeste neerslag als sneeuw (m.u.z. van het uiterste zuidwesten). Daar gaat de neerslag in de loop van de voormiddag ook over in regen. Bijzonder gevaarlijke situatie dus!

De wind waait meestal zwak tot matig uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.


Verder lezen

Alles bekijken