13 november 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

In tegenstelling tot enkele dagen geleden bevinden we ons vandaag onder de vleugels van een ‘opstartend’ hogedrukgebied ter hoogte van Duitsland/Polen. Dat resulteert in een somber weerbeeld met geregeld wat motregen. De temperaturen halen 10 tot 11 graden.

Deze ochtendperiode verloopt op de meeste plaatsen grijs met hier en daar wat motregen. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidelijke richtingen. Plaatselijk is er nog wat nevel mogelijk, maar die wordt snel opgeruimd.

Weerbericht 13 november

Op en na de middag zien we in eerste instantie weinig verandering. De zon probeert een gaatje te forceren, maar evident is het zeker niet. De temperatuur klimt naar maxima van 11 graden in het westen en 7 graden in het zuidoosten van België. Naar de avond toe wordt het geleidelijk aan vriendelijker met opklaringen die zich uitbreiden over het gehele land.

De avondrun van GFS (18:00) gisteren deed de harten van de winterliefhebber opnieuw harder slaan. Een ontwikkeling van een Scandinavisch hogedrukgebied en later de inval van een GWL (Grosswetterlage) met een sneeuwdump zou voor de eerste echte winterprik zorgen. In de runs van deze ochtend zijn deze kansen weer geminimaliseerd = onzekerheid troef.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

4 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

2 dagen geleden - 2 min. lezen