11 november 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

We bevinden ons vandaag nog steeds tussen twee hogedrukgebieden in met een wisselvallig weerbeeld tot gevolg. De afgelopen uren was het bijzonder slecht weer in het zuiden van Europa met onweersbuien en overvloedige neerslag (wij hadden hiervoor gewaarschuwd). Op sommige plaatsen viel er meer dan 40 liter/m² (voornamelijk in het oosten langs de Alpen). Vandaag verloopt ook net zoals bij ons een stuk droger met kans op enkele opklaringen.

Weerbericht Wapenstilstand

Deze voormiddag kunnen de gebieden in het oosten nog te kampen hebben met bewolking door de storing die vorige nacht doorheen de Benelux trok. Al snel neemt vanuit het westen de kans op opklaringen toe. De temperaturen schommelen in de voormiddag tussen 7 en 9 graden. De wind waait meestal zwak uit zuidwestelijke richtingen.

In de namiddag breiden de opklaringen zich verder uit over de rest van België. Zo verwacht ik een aangenaam weerbeeld in de namiddag. De wind blijft zwak tot matig waaien uit zuidwestelijke richtingen. Aan de kust is in de namiddag een tijdelijke bui mogelijk.

Meer informatie over de betekenis van Wapenstilstand

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen