10 november 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

De gebieden in het zuiden van Europa zullen vandaag getrakteerd worden op enkele flinke regen- en onweersbuien. Er komt vanuit het noorden koudere lucht opzetten en dat geeft met het warme zeewater flinke buien. Vandaag is het vooral in het zuiden van Frankrijk opletten geblazen door de kans op (veel) neerslag en eventuele onweersbuien die gepaard kunnen gaan met een windhoos. Hieronder ziet u de luchtdrukverdeling die zorgt voor het slechte weer boven delen van de Middellandse Zee.

Onweer in het zuiden van Frankrijk

onweer zuiden van frankrijk
We zien de koelere lucht vanuit het noorden ver doorschuiven richting het zuiden. Warm en koud zeewater triggeren felle buien in die omgeving. Bij ons blijft het eerder (licht) wisselvallig).

Onweer en windhozen?

De kans dat er zich extreme weersverschijnselen gaan ontwikkelen in de komende 24 uur is niet onbestaande. Er is immers een hoeveelheid cape aanwezig en ook de windschering is niet minimaal. U kan het onweer volgen via de bliksemdetectie en satellietbeelden hier. Wie nog eens een full forecast wil raadplegen kan op de volgende link terecht.

Delen

Eén reactie op “Onweer zuiden van Frankrijk”


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

8 uur geleden - 4 min. lezen
9 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen