De gebieden in het zuiden van Europa zullen vandaag getrakteerd worden op enkele flinke regen- en onweersbuien. Er komt vanuit het noorden koudere lucht opzetten en dat geeft met het warme zeewater flinke buien. Vandaag is het vooral in het zuiden van Frankrijk opletten geblazen door de kans op (veel) neerslag en eventuele onweersbuien die gepaard kunnen gaan met een windhoos. Hieronder ziet u de luchtdrukverdeling die zorgt voor het slechte weer boven delen van de Middellandse Zee.

Onweer zuiden van Frankrijk

onweer zuiden van frankrijk

Foto 1: we zien de koelere lucht vanuit het noorden ver doorschuiven richting het zuiden. Warm en koud zeewater triggeren felle buien in die omgeving. Bij ons blijft het eerder (licht) wisselvallig).

Onweer en windhozen?

De kans dat er zich extreme weersverschijnselen gaan ontwikkelen in de komende 24 uur is niet onbestaande. Er is immers een hoeveelheid cape aanwezig en ook de windschering is niet minimaal. U kan het onweer volgen via de bliksemdetectie en de satellietbeelden hier. Wie nog eens een full forecast wil raadplegen kan op de volgende link terecht.

Bron kaartje: meteociel.fr