11 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag wordt ons weerbeeld gedomineerd door een depressie ten noorden van de Britse Eilanden. Gestoorde en frissere lucht wordt op die manier vanuit het noorden aangevoerd. Tijdens de ochtendperiode en later in de namiddag wordt het overigens zwaarbewolkt met kans op flinke buien en eventueel onweer.

Het (stabiele) weertype van de voorbije dagen lijkt (tijdelijk) het hazenpad gekozen te hebben. De invloed van tropische depressies en ex-orkanen boven de Atlantische Oceaan laten de dynamiek in de atmosfeer gevoelig toenemen.

depressie ten noorden Britse eilanden

Weerbericht 11 september

De ochtendperiode starten we wisselend bewolkt met verspreid in het land enkele (fikse) regenbuien. Een lokale donderklap sluit ik niet uit. De temperaturen schommelen rond 15°C en klimmen in de voormiddag richting 18, 19 graden. De wind waait matig uit zuidelijke richtingen en draait na de doortocht van het koufront naar het westen, noordwesten.

In de namiddag blijven we te maken hebben met buien die gepaard kunnen gaan met onweer. De maxima schommelen in het westen rond 19°C terwijl ze in het oosten nog richting 22°C gaan. Na de doortocht van het koufront in de namiddag wordt het ook daar frisser. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien uit westelijke richtingen. ‘s Avonds wordt het geleidelijk aan iets droger met opklaringen.

Bron kaartje: meteo.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

5 dagen geleden - 5 min. lezen