11 februari 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

Op dit moment worden grote delen van Italië belaagd door regen – en sneeuwbuien. Vooral het noorden zal de komende uren flink wat neerslag te verwerken krijgen. Dat kan ook in het laagland onder de vorm van sneeuw zijn. Elders in het land gaat het om regen die vergezeld kan gaan van stevige onweersbuien. De oorzaak van dit slecht weer is een complex lagedrukgebied dat zich boven de Middellandse Zee kan manifesteren en op die manier een groot verticaal temperatuurcontrast kan veroorzaken. Het verschil tussen de temperatuur in de bovenlucht en de temperatuur van het zeewater kan pieken tot 40°C.

Slecht weer met sneeuw en onweersbuien

onweersbuien middellandse zee

De bliksemdetectie van blitzortung.org registreert actueel (17:40) diverse onweershaarden in het westen van het land. Deze trekken de komende uren naar het noorden en oosten.

slecht weer in Italië (noorden)

Het Amerikaans weermodel voorspelt ook voor de rest van de avond en in de komende nacht flink wat neerslag in het noorden en centrale deel van Italië. Er kan zo’n 5-15 cm sneeuw vallen, gecombineerd met onweders. Allesbehalve aangenaam dus.

Lokale wateroverlast en/of andere problemen zijn niet uitgesloten. Verwacht wordt dat deze wisselvallige weersituatie blijft aanhouden tot donderdag. Daarna wordt het tijdelijk droger vanaf het westen. Kent u mensen die in de streek wonen? Geef ons gerust hun reactie door via het formulier onder dit artikel !

Bron kaartje: blitzortung.org – meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
8 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

3 dagen geleden - 6 min. lezen
6 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

3 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen