Noodweer op sicilië

Op dit moment wordt het zuiden van Italië, meer bepaald Sicilië getroffen door hevige onweersbuien die lokaal gepaard gaan met wateroverlast of zogenaamde flashfloods. De satellietbeelden laten er alvast geen twijfel over bestaan dat de regio te kampen heeft met flinke buien. Bekijk hier de actuele bewolking boven Europa.

onweercomplex sicilië

De flinke ‘ploffer’ tussen Tunis en Malta brengt voorlopig enkel zwaar onweer boven de Middellandse Zee, maar indien het zaakje aan land komt, kunnen ook in het binnenland felle onweders ontstaan. De bliksemdetectie van Waregem registreert talrijke ontladingen met een range van 5 tot 150 minuten in het verleden.

noodweer middellandse zee

Het zou me dus niet verbazen als we vanavond in het nieuws van 19:00 beelden te zien krijgen van straten die blank komen te staan en/of schade door onweders. De streek die op dit moment het meest te lijden heeft: Malta – Gela – Marsala.

Bron kaartje: sat24.nl

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >