6 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Waar de zomer van 2012 gekenmerkt werd door een wisselvallige maand juli met frisse temperaturen en soms flink wat neerslag ging de maand augustus iets positiever het weerarchief in. Opstuw van tropische luchtmassa’s zorgden voor diverse hete zomerdagen met maxima (ver) boven 30°C. De komende dagen mogen we ons opnieuw gaan opmaken voor een (na)zomers intermezzo! Merk overigens op dat we enkele dagen op voorhand speculeerden op een nazomers weerbeeld komend weekend. Klik hier voor het weerbericht.

nazomers weer

Vandaag (donderdag) konden we in de namiddag genieten van flinke opklaringen in het hele land en temperaturen rond 21, lokaal 22 graden. Vanaf morgen wordt de luchtstroming meer en meer oost tot zuidoost. Hierdoor warmt de bovenlucht (1499 m) op tot zo’n 12 – 13 graden. In de huidige tijd van het jaar mogen daar dan 10 tot 12 graden bijgeteld worden om de maxima aan de grond te kennen.

Zomers topweekend!

Hierdoor kan het vrijdag, zaterdag en vooral zondag zomers warm worden met maxima boven 25°C. Het blijft op deze 3 dagen vanzelfsprekend droog met serieus wat zonneschijn en een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Opgelet voor zonnebrand!

Op zich is deze (na)zomerse periode niet speciaal, want de invloed van tropische depressies en orkanen boven de Atlantische Oceaan bepalen wel meer het weerbeeld in Europa. Voor de Lage Landen resulteert dat dan meestal in een stabielere periode met hogedrukopbouw en warme temperaturen. Het motto hier op de website luidt dan ook: profiteren.

Bron weerkaart: meteo.be

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

1 dag geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen