6 februari 2013 - 2 min. lezen 20 reacties

Afgelopen nacht trok een depressiekern met de gekende tweedeling door de Benelux. Aan de noordoostelijke zijde van het systeem viel de neerslag meestal als droge sneeuw. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze op veel plaatsen in het zuiden tot zuidoosten van Nederland weer centimeters kunnen meten. Lokaal ligt daar tot 8 cm verse sneeuw.

Voor Vlaanderen is het bij een mengeling van regen / natte sneeuw gebleven. Enkel in de Ardennen (Mohiville meet 10 cm extra) kon het kwik en het dauwpunt voor verse sneeuw zorgen. Bekijk hier de sneeuwradar.

Weerbericht 6 februari

Deze ochtend zijn er verspreid nog enkele winterse buien mogelijk. De temperatuur schommelt immers rond 3 tot 4 graden en wanneer een bui de regio passeert, daalt het kwik 1 tot 2 graden. Dat kan voldoende zijn voor kiekenpluimen. In de Ardennen en het zuidoosten van het land blijft het kwik rond het vriespunt schommelen. De wind waait zwak uit noordwestelijke richtingen.

Deze namiddag en avond wordt het tijdelijk droger in het hele land. Later zien we vanaf de Noordzee een nieuw buiengebied naderen dat door een lange fetch over de Noordzee behoorlijk actief kan uitpakken met sneeuwbuien in de nacht (lokaal met onweer). Als zo’n bui lang genoeg over 1 regio blijft hangen, is een tijdelijk sneeuwdek niet uitgesloten. De wind wordt geleidelijk matig tot vrij krachtig met windstoten tot 60 km/h. Wanneer een felle bui passeert, kunnen hogere windsnelheden ontstaan.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken