5 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Een kleine maar venijnige depressie bepaalt op dit ogenblik (ochtend) voor een groot stuk het weerbeeld in de Benelux. Via de Noordzee en een sterke straalstroom kon het laagje aan kracht winnen met aan de zuidelijke zijde een (klein) stormveld. De windstoten kunnen tot en met de middag pieken tot 85, lokaal 90 km/h. In Nederland gaat de hevige wind ook gepaard met flink wat neerslag. Extra informatie in ‘storm op komst‘.

Weerbericht 5 oktober

Deze ochtend verwacht ik dan ook een slechte zichtbaarheid in het verkeerd door de combinatie van regenval en hevige windstoten. De temperatuur schommelt rond 10°C op de meeste plaatsen. Naarmate de voormiddag vordert, wordt het vanuit het westen geleidelijk aan wisselvalliger met enkele buien (opgelet voor gemene windstoten).

Op en na de middag wordt het geleidelijk aan droger vanaf de kust. De meest hevige windstoten (85-90 km/h) hebben we dan reeds gehad en de wind wordt krachtig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen. De temperatuur haalt maximaal 16°C.

Weerupdates via Facebook

Waarschuwen voor sneeuw, gladheid of onweer heeft enkel nut wanneer heel wat mensen worden bereikt. Via onze Facebookpagina (NoodweerBenelux) kan u genieten van de laatste info tijdens noodweer.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

3 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen