4 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag breien we een vervolg aan het onvervalst herfstweer. Gisteren trokken diverse actieve golfjes over de Benelux met een verhoogde neerslagkans en ook enkele donderklappen. Deze ochtend krijgt vooral het centrum en het oosten te maken met een derde actieve golftop die vanuit Frankrijk binnenschuift. De neerslagsommen kunnen in de voormiddag opnieuw schommelen rond 10 tot 20 liter per vierkante meter. Samen met de eerder gevallen neerslag is wateroverlast niet uitgesloten.

In de voormiddag op de meeste plaatsen dus regenachtig met temperaturen die rond 12°C schommelen. Tijdens buiige periodes is er vooral over het zuidoosten van het land ook kans op onweer. De windstoten pieken richting 50 km/h in het westen en tot 70 km/h over het centrum en oosten van België. De wind waait uit zuidwestelijke richtingen.

In de namiddag verplaatst de golftop zich naar Duitsland en wordt het heel langzaam opnieuw droger vanuit het westen. In het oosten moeten ze waarschijnlijk wachten tot laat in de namiddag om enkele opklaringen te pakken te krijgen. De temperatuur haalt maximaal 15-16°C. De wind neemt op en net na de middag nog iets toe in kracht en waait krachtig uit westelijke richtingen. Op de Noordzee kan er tijdelijk een stormachtige wind komen te staan. In de avondperiode wordt het rustiger en droger.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 uur geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

2 dagen geleden - 3 min. lezen